En del av fredagskvällen ägnades år marmeladkokning.
Här kommer receptet för dig som inte har Buffétidning nr 8 2010
Närmare bestämt av egna morötter, härlig känsla!
Hittade ett enkelt recept i Buffétidningen och resultatet blev både vackert och gott!
Morotsmarmelad med citron och kanel
Ger ca 1 liter
Skala och finriv 500 g morötter.
Blanda morötter, finrivet skal och juice av 2 citroner, 2 kanelstänger,
4 dl vatten och 1 kg syltsocker i en kastrull.
Koka utan lock ca 10 minuter. Skumma av under tiden.
Häll marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar.
Förslut och förvara i kylen.
Smaskens till ostbricka,rostat bröd eller nygräddade scones!
LYCKA TILL!
Riktigt god var den och mysig burk du gjorde där, mamsen! :)
SvaraRaderaTack för presenterna på den STORA kräftskivan.
SvaraRaderaSupergod marmelad som kanske kan beställas till nästa höst....igen.
Kram mor o far