![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOJLxKSD9l9UX_NPzj5kLAVz8cDUvPBmcgnU0XjM7HZZR5I0z1PJVQwoRo_vNz9lslUyjLOvilZkzoN_tMAIfcScDWZvx1D08pdu2WQyPBAGjf6McYeXRggyLoOCZyLYRYm2vZfe8Xntfj/s400/morot.jpg)
Närmare bestämt av egna morötter, härlig känsla!
Hittade ett enkelt recept i Buffétidningen och resultatet blev både vackert och gott!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSDYQEhD445JUV0wMHmjU1g44rbyolKrcDC-hDco8-VEBEPH9pvcFyEZiYR2mGsi_saza2pAxovxa9sD6n1JENy8nlB4W3YvTOPv6GH0_m7IfmwxMDCib7EHOPsxE4UnrDsWuxTt7Iq6jI/s400/morot2.jpg)
Morotsmarmelad med citron och kanel
Ger ca 1 liter
Skala och finriv 500 g morötter.
Blanda morötter, finrivet skal och juice av 2 citroner, 2 kanelstänger,
4 dl vatten och 1 kg syltsocker i en kastrull.
Koka utan lock ca 10 minuter. Skumma av under tiden.
Häll marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar.
Förslut och förvara i kylen.
Smaskens till ostbricka,rostat bröd eller nygräddade scones!
LYCKA TILL!
Riktigt god var den och mysig burk du gjorde där, mamsen! :)
SvaraRaderaTack för presenterna på den STORA kräftskivan.
SvaraRaderaSupergod marmelad som kanske kan beställas till nästa höst....igen.
Kram mor o far