![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZK487hEv4QX8-kHSoCTBS-giOguDkCeiOkeUvTKCeR0p7VbnlvlLFk6PLUYSKthyCkGzFXZKMgnGfbvJR5YgsH6WZZSoRtXxcYHX6AsntiHZ_y4h1PaGviFm9NXom9qji638IqVPM5_1f/s320/flader2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNCTKcqvTD0l_QzTv9FmZSV08p8YaD2I10IqKhisdP263VSWZl1dnPPxJIuqTg3WTPnH96JnS5-Fj0MOqQ9DWiS8vVlEiyTIUwCfibDDWbQZITDSK0XtpQ37f9pTzKOX9Tpha0StS-ZlaZ/s320/flader.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQSDZK0omJjUUe4dI6h9xisqQNm1afSce_U2ONUSSG_m7O3d8C5glQ_3OoabI3h2hVETmTD55djLpsrKPUZhtKnOxsWreDaOxxM8rXBTscmcKZZ8RCCUMIUmvjo0O-B56WeNNlDmY_NwZu/s320/saft.jpg)
Du behöver:
1 liter jordgubbar
10 fläderblomsklasar
1 citron i skivor
15 g citronsyra
1 liter vatten
1 kg strösocker
1 krm natriumbensoat
Gör så här:
1.Skölj blomklasarna och jordgubbar väl. Mosa jordgubbarna. Lägg i en kruka eller stor glasburk. Tillsätt citronskivorna och citronsyran.
2. Koka upp vattnet med sockret. Rör ut natriumbensoatet i litet av sockerlagen och häll tillbaka i lagen. Häll lagen över blommor och bär. Ställ svalt, väl övertäckt i 3 dygn.
3. Häll upp i silduk och låt självrinna. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara kallt.
TIPS! Saften kan med fördel frysas!
Tog en runda och fångade bland annat mina favoritklättrare; Flammentanz och Honungsrosen!
Snart blommar hela portalen!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6OdkgZSFqEr2vJVeTzjFhAsE4C5Y4x-ErUZHgWtvZ4jLPslCM1GIbpBSeYJ_GT9MEdxziQIzT69uHEW2NNhuUGJz7vDT78gNLr3Zn8HqbR0r086tJBYj5ggYS2UfH1fvWs8MXir7K8GrB/s320/flammentanz.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL-EjOiLX44M_oypNxe0ZbNAYHId_4xwOqelZ_5a_Wly-4tFdpgeYf7Vb-uHNINxugm7Sz1iYxI-tkX0fso5zMT8dGn5mAwZALHd2Pk_cTIvNZeUQWjR-oNlj25FvAE1CfNGb7l19LQmvV/s320/portal.jpg)
Lät ju jättegott!
SvaraRaderaHoppas du hade det bra på din lilla semester och att lunken därhemma är lugn och skön!
kram/Titti