onsdag 22 juni 2011

Saft, saft, flädersaft....

Ovanligt mycket och ovanligt fina fläderblommor plockades även i år för dubbel sats jordgubbs- och flädersaft, se recept längre ner! Läskande god! Här kommer receptet på Jordgubbs-och flädersaft ( 2 liter):
Du behöver:
1 liter jordgubbar
10 fläderblomsklasar
1 citron i skivor
15 g citronsyra
1 liter vatten
1 kg strösocker
1 krm natriumbensoat
Gör så här:
1.Skölj blomklasarna och jordgubbar väl. Mosa jordgubbarna. Lägg i en kruka eller stor glasburk. Tillsätt citronskivorna och citronsyran.
2. Koka upp vattnet med sockret. Rör ut natriumbensoatet i litet av sockerlagen och häll tillbaka i lagen. Häll lagen över blommor och bär. Ställ svalt, väl övertäckt i 3 dygn.
3. Häll upp i silduk och låt självrinna. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara kallt.
TIPS! Saften kan med fördel frysas!
Tog en runda och fångade bland annat mina favoritklättrare; Flammentanz och Honungsrosen!
Snart blommar hela portalen!

1 kommentar:

  1. Lät ju jättegott!
    Hoppas du hade det bra på din lilla semester och att lunken därhemma är lugn och skön!
    kram/Titti

    SvaraRadera