Choklad- och mandelbiscotti
100 gram smör el. margarin
2 dl socker
3 ägg
7 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt.
Lägg smör el. margarin i matberedaren och kör tills det blir poröst. Knäck ett ägg i taget.
Blanda i de torra ingredienserna och tillsätt någon smaksättning (se nedan). Ta ev. upp degen på bordet och knåda ihop. Dela degen i 4 delar och rulla till längder. Platta till ngt.
Grädda på plåt med papper i ca 20 min på 200 grader.
Tag ut skorporna och skär dem ca 2 cm breda. Ställ tillbaka skorporna med snittytan uppåt i ugnen och låt stå och torka. Förslag 75 grader, 45-50 min, därefter stäng av ugnen och låt plåten stå kvar över natten.
förslag på smaksättning:
Choklad& Mandel: 150 g mörk choklad, ca 1 dl sötmadel (grovhackat)
Ingefära & Vit choklad: 150 g vit choklad (grovhackad), ca 2 tsk finriven ingefära
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar