tisdag 4 maj 2010

Mmmmmbiscotti...

En modern variant av skorpor med en italiensk touch:
Choklad- och mandelbiscotti
100 gram smör el. margarin 2 dl socker 3 ägg 7 dl mjöl 3 tsk bakpulver 1/2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt. Lägg smör el. margarin i matberedaren och kör tills det blir poröst. Knäck ett ägg i taget. Blanda i de torra ingredienserna och tillsätt någon smaksättning (se nedan). Ta ev. upp degen på bordet och knåda ihop. Dela degen i 4 delar och rulla till längder. Platta till ngt. Grädda på plåt med papper i ca 20 min på 200 grader. Tag ut skorporna och skär dem ca 2 cm breda. Ställ tillbaka skorporna med snittytan uppåt i ugnen och låt stå och torka. Förslag 75 grader, 45-50 min, därefter stäng av ugnen och låt plåten stå kvar över natten. förslag på smaksättning: Choklad& Mandel: 150 g mörk choklad, ca 1 dl sötmadel (grovhackat) Ingefära & Vit choklad: 150 g vit choklad (grovhackad), ca 2 tsk finriven ingefära
Jag har ännu inte provat smaksättningen med ingefära. Hör av er om ni testar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar