torsdag 5 augusti 2010

Drömmen!

"Världen tillhör dem som har mod till att drömma
och ta chansen att leva ut sina drömmar -
var och en efter sina förutsättningar"
ur Livet, utvalda citat" av P. Coelho
Jag har en dröm...

..och det är ett växthus.

Jag önskar att jag hade ett eget växthus att odla i,
sitta i, äta i, sova i m.m.
Jag och Jeppe har i stort sett samma uppfattning om hur det ska se ut. Först och främst ska det inte vara för litet. Vår ambition är inte endast odling utan att även kunna vistas i det, för vila och för att umgås och då behövs det lite yta. Vi har tänkt oss 20-40 kvadratmeter.
När vi ändå bygger!! ; )
Tanken är också att vi ska bygga det själva av gamla fönster och med en murad grund. Bilden ovan är tagen på Rosendals trädgård i Stockholm och det är den ungefärliga modellen vi kan tänka oss. Givetvis får de fönster man får tag i styra utseendet. Jag vill gärna ha ett par fönster som skiljer sig från de vanliga fyrkantiga , gärna halvrunda, runda och också ett par färgade.

Tänk att kunna sitta där en tidig vårdag eller en sommar eller höstkväll med levande ljus, en kopp te och en bok.

Drömmar är viktiga att ha, eller hur?!

"Håll alltid ögonen öppna om ni önskar er något, koncentrera er och var säkra på att ni vet exakt vad ni önskar. Den som blundar träffar inte målet"

ur "Livet, utvalda citat" av P. Coelho

2 kommentarer:

  1. Åh... Jag och Patrik har samma dröm, också med murad grund (gammalt tegel) och gärna isolerat under marken. Vitt, lite åt det viktorianska hållet men utan att vara pråligt. Som ett vackert uterum helt fristående från huset. Fast det är långt fram i tiden, har vi redan en plats utsedd. Har ett i aluminium nu, för litet och för varmt. Vi har gjort ett försök med stolar och bord men det känns som att sitta i ett skyltfönster mot grannen, obekvämt. Vad vore livet utan drömmar? Lycka till med er dröm!

    SvaraRadera
  2. Tack Christine!Lycka till mer er dröm också! Vi kanske kan hjälpas åt med idéer och annat?? Kanske du skulle skaffa en blogg du också, som dotttern uppmanar dig till!?

    SvaraRadera