onsdag 5 augusti 2009

Bakdax!

Vill gärna tipsa om dessa goda tilltuggsbröd som går i grönt. Receptet hittat på Arla.
Ost- och örtbröd ca 40 st (beror på hur tjocka och stora du vill ha)
5 dl mjölk
50 g färska örter, t.ex basilika, rocola, persilja
50 g jäst
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
200 g Gratella texmexost
12-13 dl vetemjöl
Värm mjölken till fingervärme 37 grader. Mixa örterna med lite av mjölken. Smula jästen i en bunke och rör ut den i örtmjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, honung, hälften av osten och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 225-250 grader. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela den i två delar (alt. 4 delar) och platta (alt. kavla) ut dem till 20x20 cm stora fyrkanter. Skär 2 cm breda remsor med en vass kniv. Vrid några varv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av osten. Låt jäsa 10 min. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min( ev. bara 8 min). Låt svalna på galler utan bakduk.
Lycka till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar